AntiMedia – Alternativă informațională » CIOCNIRI între manifestanții anti-UE și poliția croată (VIDEO)

Eurosceptic

CIOCNIRI între manifestanții anti-UE și poliția croată (VIDEO)

Manifestanţii naţionalişti s-au confruntat sâmbătă cu poliţiştii croaţi în capitala Zagreb, după ce mai mulţi tineri au fost opriţi să smulgă un steag al Uniunii Europene de pe un stâlp. Violenţele au loc cu doar o zi înainte de referendumul naţional pe tema aderării fostei republici Iugoslave la UE.

Ciocnirile s-au produs la sfârşitul unui miting de protest, care a adunat peste 1.000 de naţionalişti şi veterani ai războiului de independenţă de la începutul anilor ’90, care se opun aderării ţării lor la Uniunea Europeană, opinie împărtăşită conform sondajelor de peste 40 la sută din totalul populaţiei. Mai multe persoane au fost rănite şi cel puţin trei demonstranţi au fost reţinuţi de poliţie.

Duminică cetăţenii sunt chemaţi la urne pentru a răspunde la întrebarea “Susţineţi aderarea Republicii Croate la Uniunea Europeană?”. Dacă va câştiga opţiunea “DA”, aşa cum indică şi sondajele de opinie, Croaţia va mai trebui să aştepte ratificarea tratatului de aderare de către fiecare dintre cele 27 de state membre ale UE, pentru a intra oficial în Uniune la 1 iulie 2013. Sursa: FrontPress.ro

Scrie un comentariu


25 queries in 1,008 seconds.