AntiMedia – Alternativă informațională » Căușeni: Grădiniţele strâng cureaua

Educaţie

Căușeni: Grădiniţele strâng cureaua

Sute de copii preşcolari din oraşul Căuşeni riscă să nu meargă la grădiniţă în acest an. Deşi dispun de spaţiu, grădiniţele nu vor putea înregistra grupe noi, fiindcă nu au bani pentru întreţinerea lor şi aşa cum spun oficialii sub semnul mare al întrebării stau la moment şi toţi cei aproape o mie de copii integraţi deja în grădiniţe.

Situaţia a făst creată după ce la 5 ianuarie consilierii orăşeneşti de la Căuşeni au tăiat de la întreţinerea celor 6 instituţii preşcolare aproape două milioane de lei. Ca rezultat aleşii poporului le-au sugerat educatorilor şi managerilor acestor instituţii să nu folosească apa de la răbinet, gazele naturale pentru încălzire şi nici energia electrică, iar regimul de muncă pînă la orele 18 să fie respectat pe întuneric.

Mai mult decît atît potrivit responsabililor, începînd cu anul curent mai există riscul ca copii să nu primească lapte sau altfel de brînzeturi, carne, salamuri, fructe, însă vor fi alimentaţi mai mult cu terciuri pe apă limpede. După ce acum câteva luni au ridicat taxa pentru alimentaţia copiilor care urmează a fi achitată de către părinţi la 7 lei şi 50 de bani, joi dimineaţa aleşii poporului de la Căuşeni au hotărât că astăzi preşcolarii sunt alimentaţi prea bine, se folosesc de prea multă apă, iar numărul de metru cubi de gaze naturale cheltuiţi pentru încălzire sunt prea mulţi, aşa că din toate comartimentele care formau bugetul orăşenesc au ales învăţămîntul preşcolar şi au tăiat aproape două milioane de lei de la capitolul cheltuieli.

Propunerea a stîrnit reacţii. Cu toate acestea instituţiile preşcolare din Căuşeni achită pentru un metru cub de apă o sumă record impusă la fel de aleşii poporului de 73 de lei.Cu toate acestea educatorii susţin. Şi părinţii nu au rămas satisfăcuţi de decizia consilierilor.

Menţionăm că în oraşul Căuşeni activează 6 grădiniţe, frecventate de peste o mie de copii de la doi la 7 ani. Taxa lunară de până la 150 de lei achitată de părinţi este destinată alimentaţiei copiilor.

sursa: Studio-L

Scrie un comentariu


31 queries in 0,542 seconds.