AntiMedia – Alternativă informațională » Bulgaria: preoți ortodocși slujesc cu romano-catolicii și asistă la ritualurile Ordinului Templier

Religie

Bulgaria: preoți ortodocși slujesc cu romano-catolicii și asistă la ritualurile Ordinului Templier

La 18 august 2011, templierii bulgari au sărbătorit în biserica medievală a Sfântului Dimitrie din localitatea Patalenița cei 300 de ani de la crearea Marelui Priorat al Bulgariei.  Ritualul tradițional a fost săvârșit de Rumen Ralcev și marele secretar Hermina Gheorghieva.

În cadrul festivității au fost primiți noi membri ai ordinului. La ritualul catolic al templierilor au luat parte și preoți ortodocși Nikola și Lazar Minev din Pazardjik, care au săvârșit și o slujbă împreună cu catolicii.

În pofida interdicției Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare de a slujire a clericilor ortodocși de a participa la ceremonii religioase cu reprezentanții altor confesiuni religioase, astfel de cazuri nu sunt singulare, amintește portalul bulgar Dveri.bg.

Preoții ortodocși vizitează cu regularitate reuniunile templierilor, afirmând că ar avea binecuvântarea episcopului Galaction de Staro Zagor. Preotul Ignatii din orașul Ruse s-a autoproclamat  “capelan oficial al ordinului templierilor”.

Scrie un comentariu


55 queries in 0,752 seconds.