AntiMedia – Alternativă informațională » Budapesta: 100 de mii de persoane au protestat împotriva Uniunii Europene

Eurosceptic

Budapesta: 100 de mii de persoane au protestat împotriva Uniunii Europene

Peste 100 de mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei, sâmbătă, 21 ianuarie, pentru a-și exprima susținere față de prim-ministrul Victor Orban, comunică agenția France-Presse.

În ultimul timp, guvernul Orban a fost criticat dur de către Uniunea Europeană pentru noua constituție care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012. În opinia birocrației UE, noile prevederi al legii fundamentale periclitează stabilitatea financiară a țării și independența sistemului judecătoresc.

UE a cerut autorităților ungare să elimine aceste încălcări timp de o lună. În caz contrar, împotriva Ungariei ar putea fi aplicat sancțiuni. La rândul său, Orban a declarat că este gata să pună în discuție punctele sensibile din noua Constituție.

Demonstrația a fost organiazată sâmbătă de către partidul Fidesz. Participanții la miting au fluturat steagurile naționale ale Ungariei și au purtat pancarte prin care cer Uniunii Europene să respecte suveranitatea Ungariei.

După cum observă BBC News, organizatorii și-au propus să demonstreze că sunt în stare să scoată în stradă un număr mai mare de oameni decât opoziția. La 2 ianuarie 2012, la protestele opoziției au participat peste 70 de mii de persoane.

Scrie un comentariu


66 queries in 1,509 seconds.