AntiMedia – Alternativă informațională » Biserica Ortodoxă din Grecia: „Ţara noastră se află sub ocupaţie străină”

Noua Ordine Mondială, Noul Bizanţ, Religie

Biserica Ortodoxă din Grecia: „Ţara noastră se află sub ocupaţie străină”

În ajunul Crăciunului de stil nou, Sinodul Bisericii Ortodoxe Elene s-a adresat cu un apel către poporul grecesc, care a fost citit în toate bisericile din ţară după slujba de duminică. În text, Biserica aduce critici dure la adresa clasei politice greceşti pentru „vinderea ţării creditorilor externi”.

În document adoptat de Soborul Arhieresc se spune: „Ţara noastră nu mai este liberă, ci este condusă de creditorii săi. Suntem într-o criză şi decădere spirituală, socială şi economică. Este eliminat tot ce constituia firescul în ţara noastră. Acest lucru îl cer acum creditorii noştri. Din aceste considerente, constatăm că suntem un stat aflat în stare de ocupaţie, care execută docil ordinile stăpânilor săi.

De ce nu am rezolvat problemele economice şi sociale mai devreme, pentru nu a ajunge la situaţia actuală? – Pentru că de mai multe decenii statul nostru este condus de aceleaşi persoane. Avem o conducere care nu poate să-şi asume responsabilitatea în faţa propriului popor, o conducere care nu poate vorbi în limba Adevărului. Ea dezvoltă doar lichelismul, pentru că unicul său scop este cucerirea şi împărţirea puterii politice. Cu toate acestea, chiar şi poporul, noi înşine, ne comportăm iresponsabil. Ne-am lăsat în mrejele bunăstării, îmbogăţirii uşoare, viaţa libertină şi voinţă de îmbogăţire şi nu ne mai interesează Adevărul.

Astăzi, trăim în mod tragic dilema descrisă de Dostoievski – „Libertate sau fericire”. Am ales un succes fals şi am pierdut libertatea personală şi a ţării noastre.

Noi, părinţii voştri spirituali, vrem să aducem reproşuri şi nouă înşine. Avem şi noi o parte de vină pentru criza actuală. Ştim că deseori v-am supărat v-am şi întristat. Scandalurile adevărate sau false au fost utilizate din plin de cei care încearcă să rupă legătura dintre Biserică şi popor, subminând încrederea voastră faţă de Biserică”.

Membrii sinodului recunosc că poporul aşteaptă din partea păstorii Bisericii curaj şi propăvăduirea cuvântului viu, că poporul are nevoie de Biserică căreia nu îi este frică de viclenia lumii contemporane, fiind gata să plătească cu martiraj şi mucenicie. „Biserica este unica organizaţie care este întotdeauna aproape şi îl susţine pe om. Biserica suntem noi toţi şi în aceasta şi constă puterea ei”, se spune în declaraţia Sinodului Bisericii Ortodoxe Elene.

 

Un comentariu la “Biserica Ortodoxă din Grecia: „Ţara noastră se află sub ocupaţie străină””

  1. Și România se află în aceiași situație încă din decembrie 1989. Din păcate o majoritate nătângă sprijină la urne această ocupație a alogenilor care ne-au distrus. Afară comuniștii ! Afară antiromânii ! Propunere către SRI : Includerea capitolului Minorități în programul securității naționale. Avem 3 minorități de origine asiatică care au pus mâna pe România în 1989 și o distrug rapid și sigur.

Scrie un comentariu


29 queries in 0,830 seconds.