AntiMedia – Alternativă informațională » Băsescu vrea desființarea statului român și crearea Statelor Unite ale Europei

Noua Ordine Mondială

Băsescu vrea desființarea statului român și crearea Statelor Unite ale Europei

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la o intalnire cu studentii romani din diaspora, la Sulina, ca Uniunea Europeana trebuie sa devina Statele Unite ale Europei pentru a ramane o „putere economica si militara”.

„Ce vreau sa intelegeti, in primul rand, chestiunea de optiune – oamenii politici sa decida daca vor face pasul decisiv pentru crearea Statelor Unite ale Europei – e o viziune a mea cu privire la evolutia Europei in continuare (…) Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a spus seful statului, raspunzand unei intrebari a unui student.

Basescu a tinut sa precizeze ca este vorba doar de viziunea sa personala referitoare la acest subiect. In opinia sa, Uniunea Europeana va avea un viitor „incert” daca nu se recurge la aceasta masura.

Crearea unor „State Unite ale Europei” reprezinta o viziune federalista asupra Uniunii Europene, care presupune ca statele membre cedeaza putere institutiilor centrale ale constructiei comunitare. Criticii sai spun ca asta ar insemna o cedare masiva de suveranitate din partea statelor. Partizanii acestei idei sustin insa ca va aduce multe avantaje, in primul rand prin faptul ca Europa va deveni o entitate coerenta, care poate concura cu superputeri economice precum SUA sau cu unele in devenire, precum China, ceea ce va aduce mai multe benficii pentru tarile membre.

In prezent, UE e considerata o entitate mixta, care imbina principii federaliste cu unele confederaliste.

sursa: Ziare.com

Scrie un comentariu


54 queries in 0,738 seconds.