AntiMedia – Alternativă informațională » Başcanul vrea facilităţi pentru fostele trupe separatiste din Găgăuzia

Minorităţi, Naţional

Başcanul vrea facilităţi pentru fostele trupe separatiste din Găgăuzia

Başcanul autonomiei găgăuze Mihail Formuzal s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiei foştilor voluntari ai grupărilor separatiste paramilitare „Bugeac”, comunică agenţia de rusă de ştiri Regnum făcând referire la serviciul de presă al başcanului.

În conformitate cu serviciul de presă a başcanului, în cadrul întrevederii au fost discutată problema elaborării unui proiect de lege care ar prevedea înlesniri pentru veteranii care au luptat pentru separarea Găgăuziei de Republica Moldova. Proiectul de lege urmează a fi adoptat şi propus de asociaţia veteranilor batalionului „Bugeac”, în colaborare cu reprezentanţii Adunării Populare a Găgăuziei. Comisia pentru adoptarea proiectului de lege va fi condusă de fostul preşedinte al autoproclamatul soviet suprem al „republicii găgăuze”, Mihail Chendighelean.

„În ultimii patru ani, autorităţile autonomiei au acordat atenţie sporită problemelor legate de înfiinţarea Republicii Găgăuze. Este foarte important ca această direcţie să fie continuată. Trebuie să cinstim memoria părinţilor-fondatori, care au pus umărul la înfiinţarea autonomiei găgăuze. Dacă nu vom acorda atenţie celor care au stat la baza autonomiei, nu vom putea avea un viitor”, a declarat în cadrul întrevederii başcanul Găgăuziei.

Batalionul „Bugeac” a fost creat în sudul Republicii Moldova în anul 1990, cu scopul separării teritoriilor locuite compact de etnici găgăuzi de restul ţării.

Scrie un comentariu


50 queries in 0,855 seconds.