AntiMedia – Alternativă informațională » Autoritățile de la Moscova au interzis o acține nocturnă a activiștilor gay

Minorităţi

Autoritățile de la Moscova au interzis o acține nocturnă a activiștilor gay

Primăria Moscovei a interzis activiștilor gay organizarea acțiunii „Noapte bună, copii!” la un an de la decizia Curții Constituționale prin care a fost recunoscută constituțională interdicția propagandei homosexualismului printre copii minori.

Motivul interzicerii acțiunii constă în prevederile legii cu privire la organizarea acțiunilor publice care presupune că evenimentele publice nu pot începe mai devreme de ora 7.00 și nu pot dura mai târziu de ora 23.00 ale aceleași zile”.

Organizatorii planificau organizarea acțiunii în Piața Pușkin în noaptea de 19 spre 20 ianuarie. În acest fel, ei își doreau să-și exprime protestul față de decizia Curții Constituționale a Federației Ruse, adoptate la 19 ianuarie 2010, prin care a fost respinsă plângerea cetățenilor N. Alekseev, Nikolai Baev și Irina Fedotova.

Cei trei se consideră lezați în drepturi prin adoptarea în regiunea Reazan a unui proiect de lege prin care se interzice propaganda relațiilor homosexuale printre minori. În viziunea activiștilor gay, această lege reprezintă o încălcare gravă a dreptului la libera exprimare.

Scrie un comentariu


26 queries in 0,543 seconds.