AntiMedia – Alternativă informațională » Arhiepiscopul Greciei avertizează asupra riscului de explozie socială

Religie

Arhiepiscopul Greciei avertizează asupra riscului de explozie socială

Preafericitul Ieronim, Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia a trimis o scrisoare Primului Ministru al ţării Lukas Papademos, în care a vorbit despre strigătul de durere al oamenilor strâmtoraţi de austeritatea economică.

Ierarhul primat al grecilor scrie în scrisoare că răbdarea oamenilor se apropie de sfârşit şi există pericolul unei explozii sociale. Pensiile au fost tăiate, mii de oameni rămân şomeri, iar lipsa de siguranţă s-a „ascuns în fiecare casă a grecilor”. El a susţinut că politicile dure de austeritate care lasă mii de oameni în stradă sau muritori de foame nu pot rezolva nimic din datoria imensă a ţării.

„O doză prea mare de medicament poate fi fatală” a spus Arhiepiscopul, referindu-se la politicile impuse de troica Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană, care – spune acesta – au ajuns să ipotecheze suveranitatea naţională.
Ierarhul grec a vorbit despre reţetele eşuate impuse Greciei şi despre istoria de suferinţă a poporului grec, dar şi despre sutele de mii de oameni care suferă de foame şi sărăcie.

sursa: portalul Doxologia

Scrie un comentariu


55 queries in 0,809 seconds.